Bydlení

Nejlepší a nejpraktičtější doplňky z nerezu. Zakomponujte je do interiéru

Nerezová ocel je právem považovaná za jeden z nejodolnějších materiálů. Je nenáročná na údržbu, odolává korozi, nehrozí u ní poškrábání, a navíc ještě vypadá moderně a elegantně. Není divu, že se z ní vyrábí kliky na dveře, poštovní schránky, garnýže, květináče i další doplňky, které ozvláštní naše bydlení. 

Moderní a odolné 

Nerezové kliky volí spousta lidí kvůli jejich vysoké odolnosti a snadné údržbě. Jsou vhodné i pro hodně frekventované dveře, nepoškrábou se ani neohmatají. Jelikož se vyrábí v různých povrchových úpravách – od lesklých až po hrubý mat – jsou nedílnou součástí moderních interiérů. 

Nerezové poštovní schránky jsou velmi vhodné pro venkovní použití, jelikož odolávají povětrnostním podmínkám, vlhkosti i slunci. Zároveň mají dlouhou životnost a dají se dokonce propojit s domovním zvonkem. 

Garnýže z nerezové oceli jsou moderním řešením, které zaručeně přitáhne spoustu pozornosti. Na rozdíl od jiných materiálů se ani při vysokém zatížení neprohýbají. Jejich nevýhodou může být jen vyšší hmotnost, kvůli které musí být opravdu dobře uchycené. 

Odolává časté manipulaci 

Odpadkový koš je hojně používanou a také nezbytnou součástí domácnosti. Tak proč si nepořídit takový, který bude maximálně uzpůsobený pro časté používání a nechá se snadno omývat? Jelikož jsou k dostání i bezdotykové koše, nemusíte se bát ani ochmatání. 

Nerezové květináče mají hned několik výhod. Jsou lehké, takže se snadno přenáší, ale zároveň pevné a odolné. Také dodají domácnosti nádech luxusu. 

Z nerezové oceli může těžit i koupelna. Nejen poličky a sušáky na ručníky, ale i dávkovače na mýdlo a držáky na zubní kartáčky jsou denně vystavované vlhkosti, vodě a mechanickému zacházení. Proto je nerezová ocel nejvhodnějším materiálem. 

A jak nerez v interiéru zkombinovat? Nerezové doplňky výtečně ladí s tmavými barvami a moderním nábytkem. Jejich jedinou nevýhodou může být náročnější údržba, dobře totiž budou vypadat jen perfektně vyleštěné.